Skip to content →

Er lån for let tilgængelige?

Mobillån

Er du helt forskrækket over at låne penge? Føler du det som et nederlag at erkende, at du er økonomisk presset i en måned? Der er dog flere grunde til, at du med fordel kan lægge fordommene fra dig. Mobillån bliver nemlig mere og mere populære. Det er derfor intet nederlag at optage lån til det du står og mangler – ej heller er der grund til at være forskrækket over lånetypen.

Lån hvor som helst, når som helst

Indtil 2014 var det kun muligt at låne penge, hvis du havde adgang til din laptop. Det skyldes, at et mobillån underskrives med NemID, hvorfor det ikke var muligt at gennemføre via smartphone eller tablet. Og det er da irriterende, når du har taget beslutningen om at låne, da du alligevel sad og browsede rundt på iPad’en.

Fortvivl ej, for sådan er det ikke længere! Nye regler har gjort det muligt at anvende NemID på smartphone og tablet, hvilket bevirker at du nu kan låne direkte fra alle dine devices. Det betyder tilmed, at du nu kan låne hvor som helst og når som helst. Det har således aldrig været nemmere at låne penge – på godt og ondt.

Det at processen er hurtig og nem, kan have den konsekvens, at du ikke tænker dig nok om inden du optager lånet. Er du rigtig uheldig, stiller du dig selv i en situation, hvor du ikke kan, eller har svært ved, at betale pengene tilbage. Det vigtige er derfor, at du ikke lader sig narre af den hurtige ansøgningsproces.

De fleste danskere kan optage lån

Låneudbydere af kortfristede lån har minimale krav til låntager. I grove træk kræver det blot en aktiv e-mailadresse, dansk bankkonto og dansk statsborgerskab. Og så må du heller ikke være registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Opfylder du disse få krav, kan du frit optage mobillån.

Eftersom der ikke stilles sikkerhed for et sådan lån, er der ingen, der sætter spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til. Det er her, at mobillån både kan være godt og dårligt. Er du ikke 100 % ærlig overfor dig selv i vurderingen af din økonomiske situation skyder du dig selv i foden. Du er derfor nødt til at sætte dig ned og regne på, hvorvidt du har pengene i hænde ved næste månedsløn. Har du den mindste tvivl, så undgå at optage lån.

Mobillån er nemt og bekvemt, hvis du står overfor et attraktivt tilbud eller en uforudset udgift, men det er centralt, at der stadig ligger overvejelse bag…

Published in Virksomheder

Comments are closed.