Skip to content →

Sådan vedligeholder du sommerhuset uden at tabe pusten

Der kan være mange piner ved at eje et sommerhus. Det kan kræve meget tid, hvis man ikke tænker sig om. Ofte består ferierne af uendelige lister med opgaver såsom maling af facade, rengøring af vinduer og græsslåning.

Derfor er det vigtigt at huske at ens sommerhus nødvendigvis ikke behøver at ligne hjemmet. I ens sommerhus skal der være plads til frihed og vild bevoksning. Det er med til at skabe hygge og feriestemning. Hvis man lægger for meget energi i at rengøre og forfine sommerhuset, risikerer man at arbejde i sin ferie, og hvem gider det?

Sådan minimerer du antallet af arbejdsdage

Man kan komme på forkant med mange skader i sommerhuset og undgå mange timers unødigt arbejde, hvis man blot husker følgende:

  • Lad der være vild bevoksning. Ved at droppe stakit og græsplæne slipper du for at skulle slå græs jævnligt, og desuden klæder det de fleste sommerhuse at være omringet af en vild blomstereng i stedet
  • Tjek taget for huller og utætheder èn gang om året – så slipper du for fugtskader
  • En gang om året anbefales det at du går huset igennem for vand i huller og revner. Det er nemmest at gøre dette lige efter et regnskyl, så start der!
  • Alger er nærmest umulige at få bugt med på facaden eller terrassen, når de er tørre, men lige efter et regnvejr er de lette at skrabe af
  • Hvis du skifter de gamle trærammer der omgiver vinduerne ud med plastik eller alu-vinduer, kan du nøjes med at gøre dem rent en gang om året
  • Benyt materialer og produkter der kræver et lavt niveau af vedligeholdelse når du udbygger eller laver om. Fibercementplader kræver ikke andet end rengøring, og revner ikke når de bliver udsat for vind, varme eller kulde
  • Hvis dit sommerhus er bygget i træ, så mal det med linoliemaling. Denne type maling er med til at bevare træet, og det er kun nødvendigt at male hvert 5 år

Hvornår skal sommerhuset opvarmes?

Selvom at de fleste sommerhuse primært bliver brugt om sommeren, kan det alligevel være en god ide at have lidt varme på i vinterhalvåret. Ved at have lidt varme på om vinteren undgår du at blive mødt af sommerhus der er koldt og fugtigt.

Der kan spares nogle penge på at helt at lade være med at have varme på om vinteren, men så øger man også risikoen for at få fugtskader og sprængte vandrør.

Det kan også være en god ide at have lidt varme på om sommeren, så man hurtigt kan tænde for varmen, hvis det skulle blive koldt om natten. Det tager nemlig mange timer at varme et sommerhus op fra bunden, og ved at have konstant lidt varme på, undgår man dette.

Vær flere om sommerhuset

Det kan også være en ide at dele sommerhuset med venner eller familie. Dette er måske ikke så nemt at få på plads, og kan skabe problemer med henblik på koordinering af ferieperioder.
Til gengæld bliver arbejdspresset minimeret, nu hvor man er flere hænder om opgaverne.

For at dette skal kunne falde på plads, er det utrolig vigtigt at man er enig om tingene, således at det at dele et sommerhus ikke skaber problemer.

Published in Øvrigt Privat

Comments are closed.