Skip to content →

Søvnproblemer er farligt for helbredet

Sengeland

Dårlige sovevaner kan være meget sundhedsskadeligt, især hvis problemerne strækker sig over en længere periode, kan konsekvenserne være langt mere udslagsgivende, end man skulle tro. Vi kan ikke tvinge søvnen frem, men vi kan hjælpe den godt på vej, ved at følge nogle simple råd.

Jo mere man prøver at sove, desto sværere får man ved det. Derfor er det godt at skabe sig faste rutiner, så kroppen følger en statisk døgnrytme, hvilket skaber indre ro og stabilitet. Du skal undgå kompliceret mental aktivitet lige inden sengetid.

Derfor skal du slappe helt af, helst i mørke omgivelser en time inden du ligger dig til at sove. Slap af, slip tankerne og lad hjernen være fri fra tanker om problemer i dagligdagen. Drik eventuelt lidt afslappende urtete og undgå selvfølgelig sukker og koffein.

Sluk for fjernsynet og lad øjnene hvile

Mange undersøgelser viser at de fleste mennesker tjekker mail, facebook eller nyheder i sengen lige inden sengetid. Dette er første skridt ind i søvnløshed, da hjernen opfatter lyset, som om det var dag. Dette sender signaler til hjernen om, at den skal være frisk og klar, eftersom den tror det er dag.

Døjer du med søvnproblemer er det derfor en god idé at lade telefon, ipad, fjernsyn mm. være slukket umiddelbart inden sengetid. En stor del af befolkningen, der lider af søvnproblemer, lider samtidigt af stress, press eller bekymringer fra jobbet eller privatlivet.

Det opfordres altid at gå til lægen, hvis man oplever længerevarende søvnproblemer, så du kan finde ud af roden til din stress og sammen med lægen, finde ud af, hvilke forbehold du skal tage og hvilke dele af dit liv, som kræver en justering, så du igen kan få søvnen tilbage.

Vælg den rette seng

Sengevalg er også en ekstremt vigtig faktor i forhold til dit søvnmønster. Ligger du dårligt om natten skal du helt sikkert købe en ny seng. Udbuddet af senge er meget stort, og der er helt sikkert en seng som passer direkte til dit behov.

Tal med en søvn og senge ekspert omkring køb af seng, hvis du ligger dårligt om natten. Der findes senge til alle kropstyper, det handler blot om, at du skal finde sengen, som passer til dig. Hos Sengeland vil du gå meget klogere fra butikken, personalet står klar til at give kompetent rådgivning omkring dine ønsker og behov.

Du kan endda få finansieret din seng uden ekstra omkostninger eller renter. Det betyder at du kan købe den helt rigtige seng uanset prisen. Du kan vælge at betale af på sengen over 10 måneder uden renter. Alle fortjener en god nats søvn og med Sengeland bag dig er du sikret, at sengen er i orden.

Published in Virksomheder

Comments are closed.