Skip to content →

Sådan passer du på din madras så den holder i flere år

1. Sørg for, at din madras er korrekt understøttet

Det er vigtigt at sikre, at din madras har den rigtige form for støtte så den ikke mister sin form i løbet af årene. En korrekt sengebund hjælper med at bevare materialernes spændsstighed og forhindre tidligt slid.

Kontakt producenten eller læs gennem brugsanvisningen for anbefalinger for din specifikke type madras. Bokssenge med fjedre anvendes normalt kun til springmadrasser, mens hukommelseskum og andre specialmadrasser typisk kræver en jævn, fast og solid understøttelse.

Det er en god idé at kontrollere din sengebund omtrendt hvert år for at sikre, at der ikke er knækkede lameller eller fjedre, der kunne påvirke din madras negativt.

2. Beskyt din investering

En madras er ikke en billig investering, så det er en god idé at sørge for at tage de nødvendige forbehold for at sikre, at din madras holder så længe som muligt.

Den bedste måde at beskytte din madras på er med en vandtæt madrasbeskytter – et såkaldt vådliggerlagen. Spildte væsker kan give genstridige pletter, så hvis du køber en madrasbeskytter, der ikke er vandtæt, vil din madras ikke være fuldt beskyttet.

Da den vandtætte madrasbeskytter sørger for at holde din seng ren, kan den blive temmelig beskidt med tiden – så sørg for at madrasbeskytteren er maskinvaskbar. Det er betydeligt lettere at vaske et vådlæggerlagen end at rengøre en hel en madras!

3. Rotér madrassen regelmæssigt

Enhver type madras kan have godt af at blive vendt regelmæssigt, uanset materiale eller størrelse. Nogle producenter siger, at det ikke er nødvendigt, men ved at rotere madrassen en gang imellem slider du madrassen på en mere ensartet måde, som gør at den holder længere.

Hver sjette måned kan du med fordel dreje madrassen 180 grader fra hoved til fod. Dette er især vigtigt de første par år.

4. Ingen hoppen på sengen!

Din mor har sikkert tit fortalt dig, at du ikke må hoppe i sengen – og hun havde ret!

Fjedre-, vand- og luftsenge kan være mest tilbøjelige til at blive beskadigede med groft slid såsom hoppen i sengen. Men lameller, rammer og endda skummateriale bliver også slidt hurtigere, hvis du er hård mod madrassen.

5. Naturligt sollys er godt

Hver måned, på en solrig og tør dag, bør du fjerne alt fra din madras og lade sollyset ramme den nøgne senge i flere timer (åbn gerne vinduet imens, så du samtidig får frisk luft ind i rummet og i madrassen).

Dette hjælper med at få overskydende fugt i madrassen til at fordampe – både fra sved eller generel luftfugtighed i rummet. Dette kan bevirke til at holde støvmidebestanden nede og sørge for at at madrassen ikke får fugtskader, såsom mug.

Published in Privat

Comments are closed.