Skip to content →

Dans dig fra hverdagens stress

Stress italesættes som værende en ny livsstilssygdom i Danmark. I mange virksomheder er stress blandt de ansatte et stort problem. Det er et problem både for de ansattes helbred, men også for virksomhedernes økonomi.

Hvis virksomhederne investerer i personaleaktiviteter, kan de dog aktivt reducere stressniveauet på arbejdspladsen. Danseundervisning er en god investering. Dans har nemlig vist sig at have mange positive virkninger på stress og en lang række andre sygdomstilstande. Det gælder f.eks. lindring af rygsmerter, hovedpine og depressionssymptomer.

Dans reducerer blandt andet stress, ved at skabe en form for samhørighed og fællesskab blandt de ansatte. Inden for dans tager man nemlig ikke hensyn til religion, etnicitet, alder eller social status. Det er f.eks. ligegyldigt om man er psykolog, kontorassistent, tømrer eller læge. Alle kan være med!

Dans kan være grænseoverskridende

Hvis man aldrig rigtig har danset tidligere i sit liv, så kan det være grænseoverskridende at begynde til dans. Men hvis man er mange der starter fra scratch, bliver dansen noget humoristisk og sjovt, som man sammen kan grine af.

En stilart, såsom salsa, er pardans. Hvis man, som virksomhed, tilbyder salsaundervisning til sine ansatte, giver man dem mulighed for at få en ny hobby tilfælles. Derudover giver man dem mulighed for at opdage helt nye sider af sig selv.

Dans giver frirum og øger fokus

Fordelene ved dans er uendelige. Udover at mange af os nok ved at dans er en god form for sport, er det nok de færreste der ved, at dans f.eks. også er med til at øge kreativiteten og fokus hos os.

Når vi danser, forbinder vi både kroppen og sindet, og vi oplever oftest at føle os mere nærværende. Danseundervisningen kan være et frirum for de ansatte, hvor de kan være til stede i nuet, og hverken skal bekymre sig om arbejds – eller familieliv.

Derfor er dans en god investering

Ved at investere i danseundervisning til sine ansatte, viser man, som virksomhed, at man går op i de ansattes helbred. Nogle virksomheder tilbyder eksempelvis de ansatte adgang til et træningscenter. At gå i træningscenter er sundt for helbredet, men måske ikke ligefrem noget der nødvendigvis øger fællesskabs-følelsen. Det gør danseundervisning derimod.

Ved at investere i danseundervisning, der kan reducere stressniveauet blandt de ansatte, har virksomheden mulighed for at spare penge i det lange løb. En stressreducering blandt de ansatte medfører nemlig mindre udskiftning af personale, som ellers er en dyr omkostning for virksomheden.

Published in Virksomheder

Comments are closed.