Skip to content →

I tvivl om hvilken kameradrone du skal vælge? Så læs med her!

Det er blevet meget populært at have en kameradrone. Både for professionelle fotografer (der bruger det som supplement, når de er ude på jobs) og for private (der bruger det på hobbyplan til at tage flotte billeder/videoer). Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken kameradrone, man skal vælge.

I denne artikel bliver du (forhåbentlig) lidt klogere på, hvad du skal vælge.

Først; lad os forstå termerne

1) Opløsning

En af de primære ting, som du vil læse om, når du sidder og kigger på kameradroner er opløsningen. Hvor stort bliver billedet (i pixels), når det kommer ind på computeren. Ofte kan det være angivet som følgende tre formater:

  • HD-ready: Opløsningen er 1280 x 720px
  • HD: Opløsningen er: 1920 x 1080px
  • 4K: Opløsningen er 3840 x 2160px (eller 4096 x 2160)

2) Gimbal

En gimbal er den anordning der sidder “mellem” dronen og kameraet – og som sørger for, at kameraet bliver holdt stille, når der er rystelser i dronen fra propellerne.

Her vil du ofte læse termer som “2 akslet” og “3 akslet”, hvilket handler om, hvor mange “retninger” den pågældende gimbal kan stabiliserer.

3) Flyvetid

Denne giver nok sig selv – det er hvor lang tid dronen kan flyve på én opladning. Det der dog er vigtigt at være opmærksom på, er at denne tid oftest er kortere, hvis kameraet filmer eller taget billeder konstant.

Det betyder med andre ord, at hvis du gerne ville kunne lave en film på 20 minutter, vil det formentlig ikke være nok med en drone der har en flyvetid på 20-23 minutter.

Dernæst; hvad skal du gå efter?

Der er desværre ikke et entydigt svar på dette, men det er vigtigt at nævne, at pris og kvalitet ofte hænger rigtig tæt sammen, når det kommer til kamerakvalitet.

Hvis du gerne vil optage video (eller tage billeder) af en hæderlig kvalitet, så bør du som minimum tage en drone med HD-kamera. Hvis du gerne vil lave en række optagelser uden for, hvor der kan være vind, så bør du gå efter en drone med en 3-akslet gimbal.

Slutteligt; pas på fælderne

Du vil opleve at støde ind i droner til få hundrede kroner, som påstår at have god kameraopløsning og en god gimbal. Hvis det virker for godt til at være sandt, så er det det oftest også. Enten vil du få noget, hvor flyveegenskaberne er dårlige, billedet er grynet eller som hurtigt går i stykker, hvis du vælger en billig drone med “gode specifikationer”.

Published in Privat

Comments are closed.