Skip to content →

Skønne opskrifter og cocktails med kaffe

Kaffe er forbundet med stor nydelse og er en vigtig del af mange danskeres liv i dag.  De fleste nøjes dog med, at drikke nogle kopper kaffe dagligt. Dog kan kaffen bruges til meget mere end blot at drikke den.

Få den optimale smag

Der er stor forskel på, hvordan kaffe smager. Smagen er afhængig af flere forhold som blandet typen, behandling, samt metoden til kaffebrygningen.

Nedenfor er her nogle gode råd til, hvordan du opnår den bedste kaffe smag:

  • Køb hele bønner af høj kvalitet. Kaffen mister over halvdelen af sin aroma og smag efter cirka 14 dage. Dette betyder at den formalede kaffe mister sin smag.
  • Mal kaffen korrekt. Generelt skal kaffebønner til stempelkande være groft malet, kaffe til kaffemaskine skal være mellem, og espresso kaffe fint kværnet.
  • Opbevar kaffen i lufttæt beholder. Kaffen tåler ikke ilt.
  • Opvarm vandet til rette temperatur. Smagen bliver bedre, når vandet har rette temperatur inden det rammer kaffen.
  • Drik kaffen, når den friskbrygget. Bryg derfor ikke mere end du regner med at drikke inden for kort tid.

Kaffebrygningen -hvilke metoder

Kaffe kan brygges på flere måder og nogle af de mest almindelige metoder er filter, kolbe og stempel.

Ved filter metoden hælder du kaffen op i et filter og hælder varmt vand igennem. De fleste har idag en kaffemaskine til at autmatisere processen.

Ved brugen af en kaffekolbe hældes vandet i den nederste del og bønnerne hældes i øverste del. Kolben sættes over ilden og når det meste vand er steget op, tager du kolben af ilden og kaffen synker ned i kolben. Dette betyder, at kaffen er klar.

Hvis du bruger en stempelkande, så hælder du varmt vand over kaffen og venter et par minutter. Herefter trykker du stemplet ned, hvilket gør at grumset bliver skilt fra den drikkeklar kaffe.

Der findes desuden pulverkaffe og kaffekapsler, som er nemme metoder, men som desværre ikke resulterer i en optimal smag.

Kaffe som ingrediens

Kaffe har længe været kendt for den skønne smag og kan sagtens bruges som en vigtig ingrediens i både spiselige retter og cocktails.

Du kan blandt andet bruge kaffebønner til pynt og færdigbrygget kaffe kan bruges som ingrediens til både isdesserter og kage.

Kaffe og kaffelikør kan bruges som smag i velsmagende cocktails.

Du kan altså nemt nyde en kop friskbygget kaffe af høj kvalitet eller en god cocktail sammen med en lækker espresso is eller en lun mokkakage

Du kan læse mere om kaffe samt finde skønne opskrifter og cocktails med kaffe på kaffedeli.dk

Published in Virksomheder

Comments are closed.