Skip to content →

3 af Afrikas farligste dyr, som du kan støde på under en safarirejse

Afrika er fristed for nogle af verdens mest unikke, men også farligste dyr i verdenen. Disse dyr er et enestående syn at se, på en safarirejse til Afrika, men dyrene skal respekteres og man skal holde paraderne oppe – Her kan du læse om tre af Afrikas farligste dyr, som du kan imødekomme på en safarirejse.

Den afrikanske bøffel

Det siges at den afrikanske bøffels har dræbt flere storvildtsjægere end noget andet dyr i Afrika. Det anses, at disse bøffeller dræber cirka 200 mennesker, hver eneste år ved, at først charge dem, og dernæst gennembore deres ofre med sine skarpe horn. Det er især en såret afrikansk bøffel, som er særdeles farlig fordi, at den forventer at blive angrebet af en fjende igen.

Disse bøffeller er flokdyr, hvilket betyder at de sjældent vandrer omkring alene. Derudover så har dette dyr en unik evne til, at spotte mennesker der kigger på dem, hvilket resulterer i at mange får øjenkontakt med dyret, når man bruger en kikkert.

Med en kropsvægt på over 700 kg, så tør selv ikke de fleste løver, at gå til angreb på dette enorme dyr. Endvidere så vil enhver rovdyr, som tør at angribe den afrikanske bøffels yngste, hurtigt mærke vreden af hele flokken.

Det afrikanske næsehorn

Selvom de afrikanske næsehorn, både de sorte og hvide, kæmpe for at overleve, og bestanden af dette dyr er i dybt fald på grund af krybskytteri, så er dette dyr en af Afrikas farligste. Af den grund, så er det vigtigt at holde dine parader oppe, hvis du nogensinde skulle imødekomme dette enorme dyr.

Det afrikanske næsehorn er et kæmpe pattedyr, med en kropsvægt på omkring 3 tons, så er den kun overgået af elefanten. Derudover så er næsehornene meget snæversynet og nemt irriteret, hvilket gør dem særdeles farlige.

Hvis et næsehorn føler sig truet eller irriteret, så vil den charge sine fjender med fuld styrke, og dernæst bruge sine horn til, at skade eller dræbe sine ofre. Derfor skal man aldrig komme imellem en mor og hendes unge, og kom aldrig tæt på en ældre han.

Den sorte mamba

Den sorte mamba er en af Afrikas farligste slanger, og den er frygtet i Øst-, Central- og Sydafrika. Denne slange er meget aggressiv, hvis den trænges op i hjørne, og den vil ikke tøve med at angribe. Den sorte mamba kan sno sig med en fart på op til 20 km i timen, og er den største giftige slange i Afrika, hvor en fuldvoksen gennemsnitligt bliver 2,5 meter lang.

Den sorte mamba er slet ikke sort, men er brun/oliven farvet. Dens mund er blæksort, og vil vise den, hvis den føler sig truet. Denne slange lever i savanner, kratere, huller i træer og nogle gange i folks hjem.

Når den sorte mamba står overfor sit offer, så angriber den op til 12 gange, hvor hver eneste angreb indeholder nok gift til, at dræbe 12 mænd indenfor en time. Uden modgift er dødelighedsprocenten 100 %.

Hvis du gerne vil vide mere om de mange dyr, som Afrika ligger fristed til, så kan du læse meget mere ved at klikke her.

Published in Øvrigt Privat Tilbud Virksomheder

Comments are closed.