Skip to content →

Kom i gang efter en fyring

På arbejdsmarkedet er der ingen garantier, og derfor kan du risikere at blive fyret.

Under finanskrisen var der flere, der mistede der arbejde på grund af de nedskæringer som virksomheder landet over var nødsaget til at foretage for at spare ekstra penge. Der var nogle, der ikke mærkede sønderligt meget til finanskrisen, men der var også, dem der for alvor mærkede finanskrisen.

Men hvis du af den ene eller anden grund en dag skulle opleve at blive fyret, så bør du ikke fortvivle, da der selvfølgelig er lys forude. Det handler for så vidt muligt om at tage skeen i den anden hånd, og ikke grave sig ned.

Det er selvfølgelig ingen optimal situation at blive fyret, og det er formentligt noget, der kan tage pippet fra de fleste. Men efter en afskedigelse er det en nødvendighed, at man forbliver positiv. Men det absolut første du bør gøre er, at acceptere din afskedigelse. Der kan være flere forskellige årsager til netop din fyring.

Du bør melde dig ledig som hurtigt som muligt, således at du er kvalificeret til at modtage dagpenge. Derefter bør du melde dig ledig på diverse job foraer, sådan er folk kan se at du er ledig og jobsøgende. For at være berettiget til dagpenge, så skal du have været medlem af din a-kasse i minimum et år før du er berettiget til at modtage dagpenge.

Når du lige har synket din afskedigelse, bør du begynde at tænke i de mere proaktive baner. Du bør begynde at tænke på hvad fremtiden skal bringe, og derefter begynde at undersøge markedet for eventuelle ledige stillinger som du kunne finde interessante. Derefter bør du begynde at sende dine ansøgninger, og så skal du egentligt bare vente, for at se om du bliver indkaldt til en jobsamtale. Men du skal være bevidst omkring, at der i disse er ekstra mange om budet, idet konjunkturene ikke for alvor er vendt endnu, men der er lysere tider forude.

Hvis du er så heldig at komme til at jobsamtale, så bør du komme forberedt. Det ville højne dine chancer for at få jobbet. Sørg for at sætte dig ind i virksomhedens struktur, organisation, stil og meget mere.

Hvis du føler dagpengene ikke helt rækker, så er der en række andre alternative indtjeningsmuligheder. Du kan for eksempelvis deltage i online brugerundersøgelser, hvor analyseinstitutter vil betale dig for at deltage i undersøgelserne.

 

Published in Privat

Comments are closed.