Skip to content →

Hvad er et ERP system, og hvad er forskellen på CRM systemer og ERP systemer?

Det kan være svært at finde hoved og hale, i det hav af forkortelser, som, der er på diverse computersoftware. Du er sikker stødt på forkortelsen ERP og CRM? Dette blogindlæg vil forsøge at forklare, hvad ERP løsninger er og hvordan de adskiller sig fra CRM systemer.

Definitionen på ERP, som er en forkortelse af Enterprise Resource Planning, er et system, som skaber overblik over virksomhedens aktiviteter. Et ERP system holder således styr på alt fra markedting, logistik og økonomi. Dette adskiller sig fra et CRM system, som bruges til at holde styr på virksomhedens kunderelationer.

Ekspertvalg.dk kan du nemt og hurtigt sættes i forbindelse med op til fire udbydere af ERP systemer, som alle kan rådgive omkring ERP systemer.

Implementeringen af ERP systemer kan være en stor fordel for virksomhederne, da dette kan være med til at minimere lager- og produktionsomkostninger. Derudover kan et ERP system være med til at reducere antallet af medarbejdere, da virksomhedens aktiviteter kan optimeres og monitoreres digitalt.

ERP Rådgivning og løsninger

Når man skal rådgive omkring ERP løsninger, er der mange faktorer, som der skal tages højde for. Det kan være en fordel at fortælle, at man kan implementere et ERP system med et CRM system. Denne løsning kan også lade sig gøre for helt små virksomheder med en Cloud baseret system.

Læs mere om de to systemer her: ERP System og CRM System 

Implementeringen af et ERP system kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man som virksomhed ønsker at implementere systemet på tværs af virksomheden. På trods af dette kan ERP systemer være uundværlige for en virksomhed, da virksomheden på et givent tidspunt får brug for et system som samler og holder styr på kommunikation, faktura, lagerstyring mm.

Hvilke funktioner skal et ERP system kunne?

Som beskrevet ovenfor kan et ERP system være et uundværlig redskab for en virksomhed, hvorfor en tidlig implementering af et ERP systemkan være en fordel.

Inden virksomheden implementere systemet kan det være en fordel, at rådfører sig hos en eksperter eller blot undersøge marked for ERP systemer. Dermed sikre du, at din virksomhed får den optimale løsning, som gør det muligt for din virksomhed vokse med dit ERP system.

Det kan være svært at give en præcis pris på et ERP system, da virksomhedens størrelse og systemets funktioner spiller en stor rolle. Det kan dog gøres relativt billigt, hvis man ikke ønsker alt for mange funktioner.

På Ekspertvalg.dk kan du læse meget mere omkring disse systemer og sættes sammen med mulige udbydere af ERP systemer.

 

Published in Virksomheder

Comments are closed.