Skip to content →

3 tips til at få mere glæde af din have om vinteren

Når først temperaturen falder og vintermørket sætter ind kan haven hurtigt komme til at se en kende trist ud. Når græsset får et gråt skær, planterne dør og udendørslivet sættes på pause, kan det være svært at se glæden i at have en have.

Det behøves imidlertid ikke være så gråt og trist det hele. For haven har nemlig masser at byde på i vinterperioden. Hvad enten det gælder plantearbejde, byggeprojekter eller noget helt tredje, kan du får din have til at sprudle af liv.

Ved at følge disse tre tips kan du komme i gang med at skabe et vinterparadis for dig, dine nærmeste og få dine venner til at blive grønne af misundelse.

 

1. Fokus på vinterplanter

Har du lidt grønne fingre, og synes du, at en have bør være flot at se på? Så er første tip måske det vigtigste for dig.

En ideel måde at få mere ud af din have på i vinteren er nemlig ved at pryde den med planter, der trives i kulden. De fleste blomstrede planter kan ikke klare de kolde forhold, så vi anbefaler, at du går efter planter, der har smukke blade.

Der findes massere af planter, som har iøjnefaldende blade i en bred vifte af forskellige farver. Heriblandt tager særligt Vinterglans og Lavendel sig godt ud om vinteren, da de beholder deres henholdsvis kønne grønne og grå farver.

 

2. Bland natur og teknologi

Forestil dig at tage dit varmeste tøj på, slynge ti tæpper rundt om dig selv og sætte dig i en kold hvid plastik-havestol. Det lyder ikke særligt rart vel? Heldigvis lever vi i en tid, hvor der er mulighed for at rykke lyset og varmen fra stuen ud i haven.

Hvis du kunne tænke dig at tage familien under armen og ud i haven til et brætspil og varme drikke, kan det med moderne teknologi let sættes i stand. Med moderne brændeovne, tæpper med termostater og elektriske varmesokker er kulden ikke længere noget problem.

Når først du har ordnet kulden, kræver din ”udestue” kun lys, og her er lyskæder en fantastisk løsning. Ellers kan brændeovnen også fungere som lyskilde.

 

3. Lok børnene ud med haveaktiviteter

Når først sneen kommer, er der ingen tvivl om, at store som små kan finde på at tage kælken under armen for at suse ned af den højeste bakke i regionen. Der er imidlertid massere af aktiviteter at tage sig til i haven, selv om sneen endnu ikke er faldet.

Det kan være særligt hyggeligt at sætte et foderbræt op til fuglene, hvor de kan sidde og gnaske i sig. Sørg for at placér det et sted, hvor du kan observere dem uden, at kræene forstyrres. Det er både godt tidsfordriv og ikke mindst underholdende for børnene at se fuglene blive fodret.

Hvis du har endnu mere tid, og gerne vil give dine i sløjdevner videre, kan I bygge et fuglehus og hænge det op i nærheden af foderbrættet. Det er ikke alene hyggeligt, men også lærerigt for dit barn.

Published in Øvrigt

Comments are closed.