Skip to content →

7 af de bedste guitarister nogensinde

Det er en næsten umulig opgave at skulle udpege verdens 10 bedste guitarister, da det ikke sådan er lige til at måle. Hvordan skelner man for eksempel med teknik, feeling og originalitet? Der er et utal af parametre, som man skal tage højde for og i sidste ende, vil sådan en liste blive påvirket af personlige præferencer.

Hvad må man ofre for at blive en god guitarist? Skal man sælge sin sjæl til djævlen, drikke uhyre mængder alkohol og hore til højre og venstre? Det korte svar er nej. Det kræver øvelse, dedikation, undervisning i guitar og ikke mindst en passion eller en drøm, der kan motivere én. Disse 7 personer har formået at tage deres passion til det næste niveau, og derfor hører de hjemme på denne liste.

 

1. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix er én af de mest indflydelsesrige guitarister nogensinde til trods for, at hans kendte, professionelle karriere ikke varede mere end 4 år. Hans guitarspil har inspireret flere generationer til at tage strengeinstrumentet op i hånden selv. The Rock and Roll Hall of Fame beskriver ham endvidere som ”muligvis den største instrumentalist i rockmusikkens historie”.

 

2. Jimmy Page

I 70’erne var der ikke et rockband større end Led Zeppelin og ingen større seksstrengsgud end bandets stifter Jimmy Page. Han var ikke bare teknisk overlegen, men ekstremt legende og eksperimenterende, hvilket gør det til en fornøjelse at lytte til hans guitarspil. Page er manden bag en lang række kendte riffs fra Stairway to Heaven, Black Dog, Kashmir og så videre – derfor hører han hjemme på denne liste.

 

3. Eddie Van Halen

Edward Lodewijk ”Eddie” Van Halen har, som navnet antyder, hollandske rødder. Han er primært kendt som medstifter og lead guitarist i bandet af samme navn ”Van Halen”. Han er en af de mest teknisk dygtige guitarister, der har rodet op i vores forståelse af måden, man kan bruge en guitar på. Med en lang række effekter og sin signatur phaser springer Van Halen frem med en ufattelig energi og den hurtigste højre hånd i industrien.

 

4. Eric Clapton

Britiske Eric Clapton både spiller, synger og skriver musik som en drøm. Han er den eneste, der tre gange er blevet indlemmet i The Rock N’ Roll Hall of Fame både som solo-artist, som medlem af Cream og som medlem af Derek and the Dominos. Clapton har en fantastisk følelse og indlevelse, når han spiller guitar, der er enormt inspirerende og fængende. Selv om at hans hudfarve er kridhvid, finder du ikke en guitarist, som lægger mere sjæl i sit instrument, end han gør.

 

5. Slash

Saul Hudson, bedre kendt som Slash, har siden slutningen af 80’erne haft en enorm indflydelse på den måde guitarister tænker om deres instrument. Mens resten af guitaristerne i 80’erne fokuserede på at spille hurtigere, højere og vildere, gik Slash sin egen vej og fandt sin stil i en god blanding af Joe Perry, old-school blues og klassisk rock n’ roll. Efter sit brug fra Guns N’ Roses har Slash haft arbejdet med nogle af de største navne i industrien og udgivet en lang række plader med forskellige konstellationer.

 

6. Synyster Gates

Brian Elwin Haner Jr. fra Long Beach Californien ses med sine 35 år som en af rockmusikkens store håb. Han er imponerende innovativ og kreativ, når han udformer sine melodiøse, melankolske og vilde guitarsoloer og riffs, og han når en fart, hvor de færreste kan følge med. Han vil gerne sætte nye grænser for, hvad man kan med en guitar, og eksperimenterer derfor meget med alternative stilarter, effekter og teknikker.

 

7. Kirk Hammett

Kirk Lee Hammett overtog posten som lead guitarist i Metallica efter Dave Mustaine. Han er medstifter af begrebet Trash Metal, og tog sammen med Metallica kampen op mod 80’erne glimmer og hårspray. En flok vrede mænd, der gerne vil udforske deres instrumenters grænser fortjener en plads på denne liste.

 

Kunne du godt tænke dig at lære at spille guitar? Så klik her og lær mere.

Published in Øvrigt

Comments are closed.