Skip to content →

Døjer du med rygproblemer? Her er løsningen!

Hvis du har problemer med ryggen, ved du, hvor ekstremt hæmmende det kan være. Vi bruger ryggen i nærmest alt, vi gør, og derfor er det så vigtigt, at vi har en god sund ryg. I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan valget af den helt rigtige seng kan have en positiv indflydelse på ryggen.

Den rigtige hårdhed

Hvis du har en seng, der er for blød, så synker din krop ned i madrassen på en uhensigtsmæssig måde. Er sengen for hård, så vil sengen overhovedet ikke tilpasse dig din form og din måde at ligge på. Derfor bør du være omhyggeligt at prøve senge i forskellige hårdhedder (og have en ekspert med på sidelinjen). Hos mange sengeforhandlere har man mulighed for at få ombyttet til en anden hårdhed, hvis man (efter at have fået sengen hjem) finder ud af, at den ikke passede så godt alligevel.

Når man vælger hårdhed, så handler det primært om din vægt. Derfor vil du skulle benytte en hårdere seng, hvis du vejer meget.

Det rigtige zonesystem

Når man taler om zonesystemer til senge, så handler det om, hvor mange zoner fjedrene er inddelt i. Når fjedrene er inddelt i flere zoner, kan sengen støtte forskellige i de forskellige områder. Eksempelvis har de fleste mennesker brug for lidt mere støtte om område omkring livet – og knap så meget støtte i områder omkring fødderne.

Ofte vil de fleste mennesker være godt tjent med en 5-zonet madras.

Den rigtige type

Der findes en lang række forskellige senge, hvor man typisk skelner mellem boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Boxmadrasser er ofte billigere end kontinentalsenge (og af en lidt dårligere kvalitet), og derfor er de sjældent det anbefalede valg, hvis du døjer med dårlig ryg. Her vil man anbefale at “opgradere” til en kontinentalseng, som byder på mere komfort.

For nogle vil det give mening yderligt at “opgradere” til en elevationsseng. For nogle bliver ens liggeposition bedre, hvis man har mulighed for at hæve ben- og hovedparti lidt.

Sengen skal passe til DIG

Det er vigtigt, at du ikke “bare” går efter disse standardråd. Du bør altid tale med en ekspert, som kan se, hvordan du ligger i de forskellige senge. Ovenstående information er lavet for at give dig et bedre udgangspunkt, og for at påpege, hvorfor de forskellige ting er vigtige.

Published in Privat

Comments are closed.