Skip to content →

Spar på papiret ved køb af effektiv kopimaskine

De fleste virksomheder er afhængige af deres kopimaskine. De ansatte kopierer masser af vigtige dokumenter hver dag og er afhængige af, at kopimaskinen virker. Spørgsmålet er så, hvordan du så finder den rigtige kopiløsning til din virksomhed. Om du har en stor eller lille virksomhed med mange eller få ansatte, så kontakt Kopimaskine Priser. Kopimaskine Priser kan hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til din virksomhed.

Når du undersøger, hvilken kopimaskine din virksomhed kan bruge, bør du  undersøge hvor mange penge, du kan spare på papiret. Vi skal passe på miljøet, og skal derfor skære ned på unødvendige kopier og print.

En lille ting du kan gøre for, at spare penge og papir er, at købe effektivt udstyr. En energivenlig kopimaskine sikre nemlig, at du sparer strøm. Strøm er jo lig penge. Men der er en endnu mere effektiv måde at spare på: Duplex også kaldet Dobbeltsidet. ‘Dobbeltsidet’ betyder blot, at deres printes elle kopieres på begge sider af papiret.

Dobbeltsidet kopier eller print sparer først og fremmest energi. Det er forskelligt ,hvor meget energi kopimaskinen bruger, afhængig af, om det er almindelige enkelt ark papir eller om det er genbrugspapir. Et almindeligt ark papir bruger næsten 17 Wh, hvorimod genbrugspapir kun bruger ca. 12 Wh i produktions energi. Umiddelbart syntes denne forskel ikke af meget, men det bliver til meget i længden. Denne energimængde skal nemlig plusses den energi kopimaskinen i forvejen bruger.

Lad os se på et eksempel:
En mellemstor kopimaskine til et kontor der i minuttet kopierer halvtreds sider. Når maskinen kopierer bruger den måske omkring 1.000 watt. Således udregnes det hvor meget el den bruger i timen: 1.000 watt*60 sek = 17 Wh. Det betyder, at maskinen pr. minut bruger ligeså meget el på at kopiere 50 sider, som den bruger energi på at producere et papir ark. Således overgår energiforbruget af hvert enkelt papir, det elforbrug, det “koster” at kopiere.
På grund af dette eksempel kan vi nu konkludere, hvor vigtigt det er at kopiere på begge sider af papiret. Dobbeltsidet eller duplex sparer dig derfor en masse penge.

Der er gennem tiden blevet foretaget mange undersøgelser af forskelligt kontorudstyr. Man har sammenlignet den anvendte energi i alt fra produktleddene til levetid og bortskaffelse. Imidlertid viser det sig, at papirbesparelse er det der gavner et kontor eller en virksomhed bedst. Desuden er papirets energiomkostninger, mange gange større en den omkostning du har til den el, der bruges af kopimaskinen.

Husk at du kan spare penge og el ved at trykke duplex, hver gang du kopierer eller printer. Herudover kan du også redde miljøet. Vi tager udgangspunkt i et eksempel, hvor der på et kontor bliver printet/kopieret 250 sider hver uge. Hvis du trykker duplex hver gang du udskriver eller kopierer kan du på et år spare op til 6.500 ark pr. år. Det er cirka 13 pakker med papir af 500 ark hvert år.

Du kan også spare ved at udnævne en eller flere på kontoret til, at de er den eneste der må printe i farve. Dette betyder nemlig at dine ansatte tænker sig om en ekstra gang inden de printer i farve. Når man printer i farve er det endnu dyrere end sort, fordi prisen på farvet blæk generelt bare er dyrere. Du bør også overveje at købe en kopimaskine, der kan bruge polymeriseret toner i stedet for konventionelle pulverbaserede tonere. Den polymeriserede toner giver nemlig en reduktion i CO2-udslippet på næsten 40%. Desuden er toneren med til at sænke kopimaskine strømforbrug med helt op til 20%.

Som du kan se er en kopimaskine ikke bare en kopimaskine. Der er mange ting og forhold, der skal vurderes og vejes, inden du tager en beslutning. Vigtigst af alt er blot at huske, at du skal købe den maskine, der passer bedst til dit behov.

 

Published in Virksomheder

Comments are closed.