Skip to content →

Forstå de nye ændringer i ferieloven her

Ændringer ferielovHvem kan ikke lide ferie? Det er sundt for både krop og sjæl, så man skal virkelig være lavet af noget specielt før man siger nej tak til det. Størstedelen af Folketinget har vedtaget en ændring i ferieloven, så vi vil her give dig en oversigt over hvordan og hvorledes.

Hvordan fungerer ferieloven nu?

Ferieloven giver ret til at holde 25 dages ferie om året. Det svarer til fem hele ugers ferie, for weekender tæller ikke med. Du kan selv vælge hvornår du ville afholde ferien, der er bare lige 2 ting man skal huske:

1. Hvis man har optjent betalt ferie i optjeningsåret 2017, så kan du holde ferien i ferieåret 2018/2019 først. Derfor opstår der besværlige situationer for nyansatte, som måske ikke har råd til at holde ferie, fordi de netop ikke har optjent betalte feriedage til det. I nogle situationer ville de nyansatte skulle ud og låne penge til ferie, da det er nødvendigt at koble af.

2. Man skal nok dobbelttjekke med sin arbejdsgiver angående ferie. Der kan opstå en uheldig situation, hvis man tror at kan tage ferie pr. 1. maj, udelukkende kun fordi loven siger det. De fleste arbejdspladser har mindre arbejdsopgaver i sommerperioden, derfor er det også naturligt at lægge sin ferie der.

Hvad skal ændringer i ferieloven betyde?

Fremover skal lønmodtagere optjene og afvikle deres ferie på samme tid. I dag kan feriedage optjenes hele året, altså januar til december. Men lønmodtagere kan først afholde feriedagene året efter fra 1. maj.

Det er godt nyt for nye folk på arbejdsmarkedet. De kan nemlig holde betalt ferie det første år af deres ansættelse, hvor de før skulle vente op til 16 måneder, før de kan holde betalt ferie.

Man skal dog ikke glæde sig for hurtigt, for de nye ferieregler træder først i kraft september 2020. Organisationer og arbejdsgivere skal gerne lige have tid til at sætte sig ind i tingene.

Men hvad med dem som allerede er på arbejdsmarkedet?

De lønmodtagere som allerede er på arbejdsmarkedet og ikke har holdt betalt ferie deres første arbejdsår får pengene til deres pension. Ja, der er lang tid at vente, men den danske stat skal opbevare dem sikkert.

Dagbladet Information skønner at for dem som har været på arbejdsmarkedet længere tid end 1 år, vil ændringerne formentlig ikke kunne mærkes. Så hvis du er fast etableret på arbejdsmarkedet allerede, kan du nemt læne dig tilbage og holde din ferie på normal vis.

Published in Øvrigt Privat Virksomheder

Comments are closed.